Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP)

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) verzekert u de schade die u veroorzaakt bij iemand anders. Het gaat dan om schade aan spullen (zaakschade) of schade aan personen (personenschade). U kunt ook uw gezinsleden meeverzekeren. Dan is de zaakschade en de personenschade die zij veroorzaken ook verzekerd.

Heeft u een eigen woning? Of bezit u een vakantiewoning? Dan is ook schade door die woning verzekerd. U kunt hierbij denken aan schade door afgewaaide dakpannen. Omdat wij drie verschillende productlijnen bieden, kunt u precies de verzekering uitkiezen die bij u past.

  • Primair: een goede basisverzekering
  • Prima: een uitgebreidere verzekering
  • Premium: de meest uitgebreide verzekering
Meer over de Premium-dekking leest u hier.

De AVP met dekking Primair of Prima

Met onze AVP bent u wereldwijd verzekerd tegen schade die u als particulier aan een ander brengt. De Primair-dekking heeft een verzekerd bedrag van € 1.250.000 per gebeurtenis en met de Primair-dekking tot een verzekerd bedrag van € 2.500.000. Er is geen eigen risico van toepassing.

Unieke dekking: geleende zaken

Schade aan geleende zaken onder opzicht is gewoonlijk alleen verzekerd als verzekerde aansprakelijk is. Met opzicht bedoelen we de situatie dat zaken van anderen aan een verzekerde zijn toevertrouwd. Of als een verzekerde zaken van anderen gebruikt, bewerkt of vervoert. Vanaf nu bieden wij een unieke dekking: schade aan geleende zaken zonder dat verzekerde aansprakelijk is.

Als iemand spullen leent moet hij deze terug geven in de staat waarin hij deze heeft ontvangen. Lukt dat niet maar heeft hij tijdens het lenen wel als goed huisvader voor de spullen gezorgd? Dan is hij niet aansprakelijk voor schade aan of verlies van de zaak. Er zou dan geen dekking zijn op de AVP. Wij brengen hierin verandering! Wij vergoeden de door benadeelde geleden schade tot maximaal € 1.500 (Primair) of € 2.500 (Prima). Schade aan motorrijtuigen, geldswaardige papieren e.d. blijft uitgesloten.

Prosumerdekking

Een AVP dekt geen schade die u beroepsmatig heeft geleden. 'Prosumer' is een combinatie van producent en consument. Een prosumer is een verzekerde die als particulier zaken doet. En deze vervolgens aan anderen levert, en uiteindelijk een vergoeding krijgt. U kunt bijvoorbeeld oude meubels opknappen en verkopen via Marktplaats. Als u een vergoeding ontvangt, kan dit als een zakelijke activiteit worden gezien.

Met de prosumerdekking loopt u dit risico niet. Deze dekking vergoedt de schade van degene die schade heeft geleden, ook als verzekerde een vergoeding voor het vervaardigen heeft gekregen en ongeacht de vraag wie aansprakelijk is. 

Wat verzekeren wij niet?

Niet alles is verzekerd. In de voorwaarden staan gebeurtenissen waarbij schade aan derden niet verzekerd is. Raadpleeg de voorwaarden voor de exacte omschrijving. 
  • schade door ernstige conflicten (molest), natuurrampen, atoomkernreacties, fraude en/of het niet nakomen van verplichtingen;
  • schade veroorzaakt door seksuele of seksueel getinte gedragingen;
  • schade veroorzaakt met opzet;
  • schade veroorzaakt met of door motorrijtuigen. Er is wel dekking voor elobikes (tot 25 km/uur) en motorisch voortbewogen speelgoed en gebruiksvoorwerpen (tot 20 km/uur);
  • schade veroorzaakt met of door (lucht)vaartuigen. Er is wel dekking voor drones (tot 25 kg), kitesurfen, parachutespringen en kleine vaartuigen zoals paddle- en supboards, kano’s en roeiboten. Ook verzekeren wij schade door (elektrische) waterfietsen (maar niet als met de elektrische waterfiets een snelheid van meer dan 25 kilometer per uur kan worden bereikt).

Pakketvoordeel

Vanaf 2 verschillende particuliere schadeverzekeringen is er al sprake van een pakket. U ontvangt dan een pakketkorting van 8%! Deze korting bieden wij op alle particuliere schadeverzekeringen, zoals: AVP, inboedel, woning, kostbaarheden, ongevallen, cyber, rechtsbijstand, auto, motor, klassieker, reis, boot, golf, caravan en recreatiehuis. Op de verzekeringen van Hiscox (Huis en Kunstverzekering en Holiday Homes) verlenen wij geen pakketkorting. Er zijn nog meer voordelen van een pakketverzekering bij Turien & Co. Zo betaalt u slechts éénmalig poliskosten voor het hele pakket, de premie kan zonder toeslag in termijnen worden betaald en alle verzekeringen zijn onder één dak ondergebracht, wel zo gemakkelijk. 

Verzekering afsluiten

Als u meer wilt weten over onze verschillende AVP's kunt u ons productoverzicht lezen. Ook uw assurantieadviseur kan u meer vertellen. Wilt u de verzekering afsluiten? Ook dan kunt u terecht bij uw assurantieadviseur.De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u bij de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart geeft productinformatie. Er staat kort en bondig de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}