Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) verzekert u de schade die u veroorzaakt bij iemand anders. Het gaat dan om schade aan spullen (zaakschade) of schade aan personen (personenschade). U kunt ook uw gezinsleden meeverzekeren. Dan is de zaakschade en de personenschade die zij veroorzaken ook verzekerd.

Heeft u een eigen woning? Of bezit u een vakantiewoning? Dan is ook schade door die woning verzekerd. U kunt hierbij denken aan schade door afgewaaide dakpannen. Omdat wij drie verschillende productlijnen bieden kunt u precies de verzekering uitkiezen die bij u past.

  • Primair: een goede basisverzekering tegen een scherpe premie
  • Prima: een uitgebreidere verzekering
  • Premium: de meest uitgebreide verzekering
Meer over de dekking Premium leest u hier.

De AVP met dekking Primair of Prima

Met onze AVP bent u wereldwijd verzekerd tegen schade die u als particulier aan een ander toebrengt. De Primair-dekking heeft een verzekerd bedrag van € 1.250.000 per gebeurtenis en met de Prima-dekking beschikt u per gebeurtenis over een verzekerd bedrag van € 2.500.000. Er is geen eigen risico van toepassing.

Prosumerdekking

Een AVP dekt geen schade die u beroepsmatig veroorzaakt. ‘Prosumer’ is een combinatie van producent en consument. Een prosumer is een verzekerde die als particulier zaken maakt. En deze vervolgens aan anderen levert, en hiervoor eventueel een vergoeding krijgt. U knapt bijvoorbeeld oude meubels op en verkoopt deze via Marktplaats. Als u een vergoeding ontvangt kan dit als een zakelijke activiteit worden gezien.

Met de prosumerdekking die onze Prima dekking kent loopt u dit risico niet. De prosumerdekking vergoedt de schade van degene die schade heeft geleden, ook als u een vergoeding voor het vervaardigen heeft gekregen en ongeacht de vraag wie aansprakelijk is.

Wat dekt de AVP niet?

Wij verzekeren onder andere geen schade die opzettelijk is veroorzaakt, schade door seksueel getinte gedragingen, flyboarden, schade die met een motorrijtuig is veroorzaakt of schade door fraude. In de voorwaarden staan alle gebeurtenissen waarbij schade aan anderen niet is verzekerd. Lees de voorwaarden voor de volledige omschrijving.

Verzekering afsluiten

Als u meer wilt weten over onze verschillende AVP’s kunt u ons productoverzicht lezen. Ook uw assurantieadviseur kan u meer vertellen. Wilt u de verzekering afsluiten? Ook dan kunt u terecht bij uw assurantieadviseur.De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}