Prima XL Elektrisch

Het begon bij de hybrides, toen kwamen de plug-in hybrides en nu zijn zelfs de volledig elektrische auto’s niet meer uit het autolandschap weg te denken. Zeg je elektrische auto, zeg je Tesla, maar ondertussen heeft bijna elke autofabrikant al een elektrische auto in het gamma zitten. En dat zien we terug in de autoverkopen, halverwege 2021 zijn er voor het eerst meer elektrische auto’s verkocht dan benzineauto’s.

Elektrische auto’s hebben andere technologie. Geen fossiele brandstof meer, maar een accupakket. Dat vraagt om een speciaal verzekeringsproduct. Oké natuurlijk zijn het nog steeds auto’s die zich op de openbare weg begeven dus de meeste eigenschappen komen overeen met een benzineauto, maar een elektrische auto brengt wel degelijk andere risico’s met zich mee. En daar hebben wij nu een speciaal verzekeringsproduct voor ontwikkeld.

Prima XL Elektrisch kenmerkt zich net als Prima XL door een zeer uitgebreide dekking en de goede prijs/kwaliteitverhouding. Prima XL Elektrisch kent een nieuwwaarderegeling van standaard 3 jaar, welke u kunt uitbreiden naar 5 jaar. Deze verzekering is geschikt voor nieuwe auto’s tot € 200.000 cataloguswaarde. Speciaal voor de elektrische rijder is deze verzekering voorzien van een aantal aanvullende dekkingen.

Wat is het verschil?
De elektrificatie van het wagenpark brengt voor de bezitters van elektrische auto’s nieuwe en aanvullende risico’s met zich mee. Turien & Co. anticipeert hierop door extra dekking toe te voegen aan de Prima XL Elektrische verzekering.

Pechhulp en laadpaal meeverzekerd
Heb ik wel genoeg accu om op mijn eindbestemming te komen? Iedereen kan het zich voorstellen. Bij een benzineauto stopt u, tankt de auto vol en vervolgt uw weg weer. Het laden van een elektrische auto duurt langer. Mocht onverwacht de actieradius van de verzekerde elektrische auto niet toereikend zijn, dan bieden wij u pechhulp. Zo is de angst voor een lege accu toch iets minder. Daarnaast verzekeren we eventuele schade aan de laadpaal en laadkabel. Bijvoorbeeld als u vergeten bent de stekker uit de laadpaal te halen. Het klinkt stom, maar het kan toch echt gebeuren.

Bijtellingsbeschermer
Dit is een dekking waar veel verzekerden niet snel bij stilstaan. Dit is namelijk een vergoeding voor het verschil in bijtelling als de auto total loss is of gestolen is. Bijvoorbeeld: de elektrische auto die had 8% bijtelling, maar de nieuwe elektrische auto heeft na vervanging nu een bijtelling van 12%. Dat klinkt als een klein verschil, maar loopt toch aardig in de papieren gedurende een leasecontract. Goed nieuws, wij vergoeden het nettoverschil tussen de oude en de nieuwe bijtelling.

Wisselaccu
Nog niet veel elektrische auto’s hebben een wisselaccu. Het kan interessant zijn om bijvoorbeeld voor een vakantie tijdelijk te kiezen voor een grotere accu. Omdat deze grotere accu dan niet in het verzekerd bedrag van de auto zit, maar wel tijdens het rijden een essentieel onderdeel is van het voertuig geven wij vanaf nu standaard ook dekking op deze wisselaccu bij onze Prima XL elektrische autoverzekering. 

Verzekering afsluiten

Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? U kunt hiervoor contact opnemen met uw assurantieadviseur. Heeft u die nog niet? Zoek dan een assurantieadviseur bij u in de buurt.
De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}