Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, kort gezegd de AVB, is een van de verzekeringen die een ondernemer kan afsluiten om zijn onderneming en vermogen te beschermen. Als een werknemer zaakschade of letselschade veroorzaakt bij een ander, dan kunt u hier als onderneming aansprakelijk voor gesteld worden. Ook kunt u als werkgever aansprakelijk gesteld worden door uw werknemers als zij tijdens het werk schade oplopen. Als er sprake is van letselschade dan kan een schade fors oplopen.

Zonder AVB bent u zelf verantwoordelijk voor het onderzoeken van de schade en de afhandeling daarvan. Vaak is het inschakelen van een advocaat geen overbodige luxe en zeker bij letselschades vaak zelfs noodzakelijk. Dit levert een aanzienlijke kostenpost voor u als ondernemer op. En als u aansprakelijk bent komt de schadevergoeding daar nog bovenop.

Heeft u een AVB dan neemt een ervaren schadebehandelaar dit traject van u over. De aansprakelijkheid wordt beoordeeld en de behandeling wordt van u overgenomen.


Doelgroep

Onze AVB is onder andere bedoeld voor de volgende doelgroepen: detailhandel, horeca, verenigingen, eigenaren van onroerend goed en administratieve bedrijven. Andere doelgroepen volgen misschien op een later moment.


Gedekte rubrieken

Wij bieden een volwaardige AVB aan. Dit betekent dat wij standaard een uitgebreide dekking aanbieden die bestaat uit de volgende rubrieken:

  • Algemene aansprakelijkheid
  • Werkgeversaansprakelijkheid
  • Productaansprakelijkheid
  • Milieuaansprakelijkheid
  • Psychologische hulpverlening


Psychologische hulpverlening

Een van de unieke dekkingselementen van de AVB is de dekking voor psychologische hulpverlening. Als er tijdens het werk iets traumatisch gebeurt dan kan er behoefte zijn aan ondersteuning. Wij bieden deze ondersteuning aan door middel van onze Turien Traumahulplijn. U kunt gratis contact opnemen met de Turien Traumahulplijn. Deze geeft 24 uur per dag bijstand en verwijst als dat nodig is door voor verdere psychologische ondersteuning.


Verzekering afsluiten

Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? Neem dan contact op met uw assurantieadviseur. Heeft u die nog niet? Zoek dan een assurantieadviseur bij u in de buurt.

 

De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de ori├źntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}