Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Door huidige veranderingen in onze samenleving, agressiever claimgedrag en de invoering van de antimisbruikwetgeving is een aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen, ook voor het midden en klein bedrijf, geen overbodige luxe meer. 

Met het oprichten van een B.V. of N.V. denken ondernemers een veilige, risicomijdende constructie binnen te stappen; zeker in vergelijking met een eenmanszaak, maar niets is minder waar. De bestuurder is belast met de dagelijkse leiding en vertegenwoordigt de rechtspersoon in rechte. Als bestuurder, commissaris of beleidsbepaler van een bedrijf bent u automatisch en onbeperkt persoonlijk aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit aantoonbaar onbehoorlijk bestuur. Wist u dat bestuurders medeverantwoordelijk zijn voor het handelen en nalaten van hun medebestuurders? 

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Ook bestuurders en toezichthouders van verenigingen en stichtingen lopen het risico aangesproken te worden voor door derden geleden schade.Met de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen worden eisen gesteld aan het handelen van bestuurders en toezichthouders en worden er verplichtingen opgelegd. Het niet voldoen aan de verplichtingen kan tot gevolg hebben dat men aansprakelijk wordt gesteld, ook wanneer de taken vrijwillig uitgevoerd worden.

Voorbeeld: Het bestuur van een stichting organiseert een cultureel festival. Het bezoekersaantal is echter veel lager dan zij vooraf hadden ingeschat en valt laag uit. Hierdoor vallen de inkomsten tegen en ontstaat een dusdanig tekort in de begroting dat de stichting uiteindelijk failliet gaat. De curator stelt de bestuursleden aansprakelijk omdat hij van mening is dat zij onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar het te verwachten aantal bezoekers en geen rekening hebben gehouden dat gelijktijdig eenzelfde soort festival plaatsvond.”

Wij bieden de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen van de verzekeraars Chubb, CNA, Hiscox, Markel en Zurich.

Speciaal product voor VvE's

Naast onze aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen bieden wij ook een speciale aansprakelijkheidsverzekering voor Vereniging van Eigenaren (VvE). Bij de VvE is de hoofdelijke aansprakelijkheid van de leden (appartementseigenaren) naast de aansprakelijkheid van de bestuurder en vereniging zelf uniek. Markel en Zurich bieden verzekeringsoplossingen die specifiek zijn afgestemd op de VvE.

Verzekering afsluiten

Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? Neem dan contact op uw assurantieadviseur. Heeft u die nog niet? Zoek dan een assurantieadviseur bij u in de buurt.De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}