WEGAS XL

Krijgt een werknemer een ongeval tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden? Dan kunt u als werkgever met aanzienlijke kosten te maken krijgen. Een ongeval kan op de werkvloer gebeuren, tijdens thuiswerken, op locatie, maar ook tijdens verkeersdeelname of andere activiteiten die met het werk te maken hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het volgen van een cursus of een bedrijfsuitje. Bij een forse letselschade kan zelfs het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar komen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) of een motorrijtuigverzekering biedt hiervoor niet altijd voldoende dekking.

Turien & Co. biedt met de personeelsschadeverzekering WEGAS XL voor werkgevers dé perfecte oplossing. Wij zijn toonaangevend in de verzekeringsmarkt en bieden het beste product tegen een gunstige premie. Wij innoveren het product continu. WEGAS XL sluit altijd naadloos aan bij de laatste ontwikkelingen in de jurisprudentie.

Voor wie is de WEGAS XL verzekering?

Voor werkgevers die zich goed én op maat willen verzekeren tegen het risico van schade die zijn werknemers kunnen lijden.

Wat wordt wel verzekerd?

WEGAS XL kent drie verschillende dekkingen:

 • WEGAS XL Primair
 • WEGAS XL Prima
 • WEGAS XL Premium

U kiest de dekking die het beste bij uw bedrijf past. Klik hier voor een uitgebreidere dekkingsomschrijving.Wat zijn de belangrijkste voordelen van de WEGAS XL verzekering?

 • Verzekerd bedrag van € 3.000.000 per gebeurtenis.
 • Lage franchise*.
 • Vergoeding van de werkelijk geleden schade, bij overlijden ook de schade van nabestaanden van de verzekerde.
 • Vergoeding van smartengeld en affectieschade.
 • Juridische adviesdesk
 • Calamiteitenhulpverlening

Uniek in de markt: heeft een werknemer bij een ongeval schade opgelopen? Dan kan de werkgever voor eerstelijns juridisch advies gratis bellen met een onafhankelijke adviesdesk.

*Een franchise is een vast bedrag waaronder schade niet voor rekening van de verzekeraar komt. In tegenstelling tot bij een eigen risico vergoedt de verzekeraar de gehele schade wel wanneer het schadebedrag de hoogte van de franchise overschrijdt.

Uniek: calamiteitenhulpverlening: hulp bij emotionele verwerking van een schokkende gebeurtenis

Het kan gebeuren dat een werknemer tijdens het werk te maken krijgt met een schokkende gebeurtenis, zoals een overval of het zien van een ernstig ongeval. De werkgever kan in zo’n geval beroep doen op de calamiteitenhulpverlening. Deze zorgt voor hulp bij emotionele verwerking van een schokkende gebeurtenis. Zo wordt er gezorgd voor de eerste opvang en eerste nazorg direct na de traumatische gebeurtenis. Deze calamiteitenhulpverlening wordt 24/7 verzorgd door gespecialiseerde professionele trauma hulpverleners van HSK.

Juridische adviesdesk van DAS: gratis sparringspartner bij schade

Als een werknemer bij een ongeval schade krijgt komt een werkgever voor een aantal juridische vragen te staan. Bijvoorbeeld of hij verplichtingen heeft en hoe het ook al weer zit met aansprakelijkheid, welke verzekeringen van toepassing zijn en over het inschakelen van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Met name voor kleinere bedrijven die geen afdeling P&O hebben kunnen dit lastige onderwerpen zijn. Met de WEGAS XL-verzekering zijn werkgevers geholpen. Met de Juridische Adviesdesk gaan wij een stap verder in onze dienstverlening, ongeacht of rubriek Primair, Prima of Premium is verzekerd. Bekijk de flyer en het filmpje voor meer informatie over de adviesdesk.

Bij Premium ook:

 • SVI voor motorfietsen, personen-, bestel-, vrachtauto’s, land- en werkmaterieel van de werkgever.
 • 24/7 ongevallendekking.

Wat verzekeren wij niet?

Wij vinden het belangrijk om ook te vermelden wat niet is verzekerd. Net als de meeste verzekeringen dekken wij geen schade door opzet, molest, natuurrampen, atoomkernreacties en terrorisme. Verder verlenen wij onder andere geen dekking in de volgende gevallen:

 • Het motorrijtuig wordt gebruikt voor zaken die niet mogen volgens de wet;
 • Schade veroorzaakt tijdens deelname aan wedstrijden met motorrijtuigen of gemotoriseerde vaartuigen met een vermogen van meer dan 3kW of 4 pk;
 • Het zonder rijbewijs besturen van een motorrijtuig;
 • Gebruik van alcohol of drugs;
 • Schade die door een andere verzekering of partij wordt vergoed;
 • Schade door grensoverschrijdend gedrag.

Hoeveel kost een WEGAS XL verzekering?

De premie baseren wij op het aantal werknemers en ook op het aantal motorrijtuigen dat uw bedrijf heeft. Als u de dga's, of de maten, vennoten of de persoon voor wiens rekening de eenmanszaak wordt gedreven, wilt meeverzekeren wordt voor hen een toeslag in rekening gebracht.

Uw assurantieadviseur kan voor bedrijven met maximaal 100 werknemers en/of 35 motorrijtuigen eenvoudig de premie berekenen. Voor grotere bedrijven maken wij graag een offerte op maat.

Schadevoorbeelden

Hier vindt u concrete voorbeelden van welke schades zoal zijn verzekerd.

Verzekering afsluiten

Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? Neem dan contact op uw assurantieadviseur. Heeft u die nog niet? Zoek dan een assurantieadviseur bij u in de buurt.
De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}