Verzuimverzekering

Een zieke werknemer kost gemiddeld € 230 per dag aan loonkosten. Daarbij komen nog veel indirecte kosten bijvoorbeeld voor vervangend personeel, arbodienstverlening, verzuimbegeleiding en kosten voor re-integratie. TNO heeft berekend dat alle kosten tezamen voor één dag verzuim oplopen tot circa € 400 per dag.

De duur van de loondoorbetaling bij ziekte is maar liefst 104 weken. In deze periode dient een werkgever tenminste 70% van het loon van de zieke werknemer door te betalen. Verder zijn de werkgever en de werknemer samen verantwoordelijk voor de re-integratie.

Om het financiële risico te beperken en werkgever én werknemer ondersteuning te bieden bij de verzuimbegeleiding en de re-integratie is het mogelijk een ziekteverzuimverzekering bij ons af te sluiten. 

Verzuimverzekering in twee varianten
1. Conventionele verzekering: U kiest per ziektegeval een eigen risico in dagen. Hoe langer deze periode is, hoe lager de premie.

2. Stop-loss verzekering: U kiest een eigen risico in de vorm van een percentage van de totale loonsom per jaar. De stop-loss verzekering is geschikt voor bedrijven met minimaal 25 werknemers en een loonsom van tenminste € 650.000.

Wij bieden de verzuimverzekeringen van meerdere verzekeraars, zo vindt u altijd een partij die het best bij uw wensen en bedrijf past.

Bereken verzuimkosten

Verzuim brengt vaak méér kosten met zich mee dan u zou verwachten. Met het door TNO ontwikkelde rekenprogramma krijgt u binnen enkele minuten een indicatie van deze kosten. Deze berekening is gebaseerd op de onderzoeks- en branchegegevens van TNO en CBS.

Verzuimportaal

Heeft u een verzuimverzekering bij ons gesloten? Dan bieden wij u de toegang tot ons verzuimportaal. Hier kunt u digitaal uw verzuimadministratie bijhouden. Het portaal ondersteunt u bovendien bij de re-integratie van verzuimende werknemers. Indien er gekozen wordt voor één van de arbodiensten uit onze providerboog informeert u met één muisklik de arbodienst én wordt uw verzuimmelding doorgestuurd naar onze afdeling voor verdere behandeling van uw claim. U hoeft niet apart een schademelding te doen. Indien u, in overleg met onze afdeling, kiest voor een afwijkende arbodienst, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de melding aan de arbodienst.

Verzekering afsluiten

Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? Neem dan contact op uw assurantieadviseur. Heeft u die nog niet? Zoek dan een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Wijzigingen sociale premies en uitkeringen 2023

Wilt u weten wat dit jaar is gewijzigd in de sociale premies en uitkeringen in vergelijking met vorig jaar? De belangrijkste wijzigingen ziet u hier. 


De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.
Verzekeringskaarten
Voorwaarden en documenten

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}