Digitaal gemak, goed voor het milieu en meer bomen in Nederland.

Voor al onze klanten die ervoor kiezen om onze post, zoals polisbladen en nota’s voortaan digitaal te ontvangen planten wij een boom. Bij elke fysieke postzending bieden wij onze klanten de mogelijkheid over te stappen naar het digitaal ontvangen van de post. En omdat wij klanten hebben door heel Nederland hebben we ervoor gekozen die bomen verspreid door heel Nederland te planten. In kleinschalige projecten die naast dat de bomen CO2 opnemen ook meerwaarde hebben omdat de omgeving en de natuur er wel bij varen. De eerste twee projecten waarvoor we eind 2020 de financiering van in totaal 4663 bomen en struiken hebben bekostigd liggen in Hoogkarspel, Noord-Holland en in Limburg, tussen Venlo en Velden. 

Nieuw aan te leggen bospark in Hoogkarspel, van bloemkoolland naar natuurpark”.
Tegen dit burgerinitiatief van de plaatselijke dorpsalliantie kon en wilde de gemeente Drechterland geen nee zeggen. Wethouder Jeroen Broeders: “Zo werken we als gemeente samen met onze bewoners, de dorpsalliantie Gebruiksvriendelijk Bospark, aan een gezond leefklimaat. Dit voorjaar start men met de aanplant. Geweldig dat zo een initiatief vanuit de bevolking komt en super dat Turien hieraan financieel wil bijdragen om zo de begroting sluitend te krijgen”

Veel bomen en struiken. Een boomgaardje waar de mensen de vruchten van plukken. Bloemenweides, een insectenwand, klimbomen, wandelpaden en natuurlijke oeverpartijen. Het bospark komt te liggen tussen een in aanbouw zijnde groene en ruim opgezette aardgasvrije nieuwbouwwijk en de onlangs omgelegde provinciale weg. Een groene buffer van 3 hectare met 6787 bomen en struiken waarvan Turien & Co de aanschafkosten van 2663 exemplaren voor haar rekening heeft genomen. Naast dat dit project een hoge ecologische, recreatieve en landschappelijke waarde heeft is er ook sprake van een cultuurhistorische knipoog. Uit archeologische opgravingen is gebleken dat op deze plek al in de bronstijd sprake was van bewoning. Met een terp in het aan te leggen bospark maar ook met de straatnamen van de nieuwe wijk wordt hiernaar verwezen.

De contacten tussen Turien & Co. en de dorpsalliantie zijn tot stand gekomen met bemiddeling van de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en IUCN Nederland. Turien bedankt al deze partijen voor hun geweldige inzet!

 


Zo moet het bospark er over een paar jaar uit gaan zien en met dit project wordt er bijgedragen aan het planten van 1 miljoen bomen in Noord-Holland.

Het Zwart water
Het Zwart Water is een gevarieerd natuurgebied van “Het Limburgs Landschap” en ligt bij Venlo rond de Venkoelen, een oude meander van de Maas. In dit natuurgebied worden namens Turien & Co. 2000 bomen en struiken aangeplant. Dat is goed voor pakweg een halve hectare. Om de biodiversiteit te bevorderen bestaat de aanplant uit acht inheemse loofboomsoorten en drie verschillende soorten struiken. Dezes struiken worden met name aan de bosrand geplant om zo een mooie overgang te creëren naar het omliggende open landschap. Wij bedanken graag de mensen van Het Limburgs Landschap voor de realisatie van dit mooie project en stichting Trees for All voor de bemiddeling tussen ons en Het Limburgs Landschap.  

Voor meer info over het gebied en de wandelroutes zie https://www.limburgs-landschap.nl/natuurgebied/zwart-water/

 


Eerste aanplant, Zwart water, december 2020 Bron: Trees for All

U stapt toch ook over? 

  1. Ga naar turien.nl/postex-info en vul hier de PTX-code in die vermeld staat op het voorblad van deze postzending.
  2. Klik op “document bekijken”. U bent nu ingelogd bij Postex.
  3. Vul hier uw e-mailadres in en u ontvangt voortaan uw post digitaal.
  4. Wij planten een boom namens u.

 

Turien & Co. Assuradeuren

James Wattstraat 11
1817DC

Tel.: 0725181181

E-mail: communicatie@turien.nl

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}