Collectieve ongevallenverzekering

Wat is een collectieve ongevallenverzekering?

Met een collectieve ongevallenverzekering krijgt uw werknemer (of zijn nabestaanden) meestal een eenmalige uitkering als hij door een ongeval overlijdt; of door een ongeval voor altijd invalide blijft.

Voor wie is een collectieve ongevallenverzekering?

De collectieve ongevallenverzekering is voor werkgevers die hun werknemers een uitkering willen geven als ze een ongeval krijgen. U kunt kiezen uit twee soorten verzekeringen:

  • u bent alleen verzekerd voor ongevallen die op het werk gebeuren, en onderweg van huis naar het werk en terug;
  • u bent verzekerd voor alle ongevallen van een werknemer. U bent dus 24 uur per dag verzekerd. In de polisvoorwaarden staat wie de uitkering krijgt. Als de werknemer voor altijd invalide blijft, krijgt de werknemer meestal de uitkering. Als de werknemer overlijdt, krijgen de erfgenamen meestal de (eenmalige) uitkering.

Welke risico’s zijn verzekerd?

Met een ongevallenverzekering is het volgende verzekerd:

  • Een uitkering als de werknemer overlijdt (Rubriek A) Als de werknemer overlijdt door een ongeval, betaalt de verzekeraar het afgesproken bedrag.
  • Een uitkering als de werknemer voor altijd invalide blijft (Rubriek B) Als de werknemer door een ongeval voor altijd invalide blijft, betaalt de verzekeraar een percentage van het verzekerde bedrag.

Niet-verzekerde risico’s

In sommige gevallen krijgt uw werknemer geen uitkering, terwijl uw werknemer wel door een ongeval is overleden of voor altijd invalide blijft. Meestal heeft dit te maken met de oorzaak. Bijvoorbeeld door opzet, terrorisme of molest.

Verzekeringskaarten
Voorwaarden en documenten

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}