Auto’s met een hoog diefstalrisico vragen om betere beveiliging.

Afgelopen anderhalf jaar zijn de criminaliteitscijfers mede onder invloed van COVID-19 gedaald. Nog immer is de diefstalkans in het hogere segment echter aanzienlijk en al ben je nog zo goed verzekerd, het verlies van de auto brengt enorm veel ongemak en soms ook veel emotie.

Datalek

Op 24 maart werd er melding gemaakt van een groot datalek gemeld waarbij op internet voertuig- en persoonsgegevens te koop werden aangeboden van miljoenen autobezitters. In het criminele circuit is deze informatie zeer waardevol om de locaties van dure auto’s te achterhalen wat tot extra diefstallen kan leiden. Het datalek als zodanig is niet gerelateerd aan onze rol als verzekeraar.

De helpende hand voor getroffen klanten

“Wij kunnen ons voorstellen dat klanten van Ansvar en Turien & Co. zich hier ongerust over maken”, zegt Ron Kok, manager Verzekeringstechniek. “Als betrokken en auto-minded verzekeraar hebben wij daarom besloten om de helpende hand uit te steken voor deze klanten. Zij hebben immers niet om deze vervelende situatie gevraagd. Daarbij zien wij dat in het exclusieve segment doorgaans meer gerichte diefstallen plaatsvinden.”

Wat bieden wij onze klanten?

In samenwerking met Moving Intelligence bieden wij klanten die tot deze risicogroep behoren de mogelijkheid om, tegen gereduceerd tarief, een aanvullende voertuigbeveiliging in te laten bouwen. Het gaat hier om de MiBlock beveiliging, waarbij wij de helft van de kosten aan de klant vergoeden. De MiBlock is een effectieve en gebruiksvriendelijke startonderbreker met eigen autorisatie. Onze acceptanten stellen in overleg met de adviseur vast of een auto in de hoge risico categorie valt.

Waarom doen we dit?

Enerzijds doen we dit omdat wij veel dure auto’s in onze portefeuille hebben en de diefstalkans zo gering mogelijk willen houden. Maar we doen dit vooral om onze klanten gerust te stellen, want gemoedrust is heel belangrijk. Iedereen wil zijn auto veilig parkeren zonder het risico dat deze op elk moment gestolen kan worden. Verzekeren gaat daarom verder dan alleen dekking bieden bij een ongeval of diefstal. En dit doen we graag want we vinden dat dit past bij een verzekeraar van exclusieve bezittingen. We gaan graag een stapje verder voor onze klanten.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}