Uitbreiding Inkomenportaal met de WIA Excedentverzekering

Wij brengen je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze offertetool voor inkomen. Afgelopen jaar hebben we de tool uitgebreid met een volledig aanbod van MKB verzuim-ontzorgverzekering, de eigenrisicodragersverzekeringen en WGA Hiaat Uitgebreid. En nu introduceren we met trots een nieuwe toevoeging aan onze offertetool: de WIA-Excedentverzekering van zowel a.s.r. als Quantum Leben.

Toevoeging in ons Inkomenportaal
In ons Inkomenportaal is het mogelijk om zowel een offerte als een aanvraag in te dienen voor de WIA-Excedentverzekering. Dit product kan in combinatie gesloten worden met onze andere inkomensverzekeringen. Zo mag bijvoorbeeld een Goudse verzuimverzekering gesloten worden in combinatie met een WGA Hiaat uitgebreid en WIA-Excedentverzekering van a.s.r.

Doel en doelgroep voor de WIA Excedentverzekering
Een WGA-Hiaat Uitgebreid is een aanvulling op de WGA- of IVA-uitkering vanuit het UWV. Dit betekent dat het salaris wordt aangevuld tot het, op dat moment geldende, maximale Sociale Verzekeringsloon (SV-loon). Verdient uw werknemer meer dan het maximale SV-loon? Sluit dan een WIA-Excedentverzekering af om grote terugval in inkomen te voorkomen wanneer uw werknemer geconfronteerd wordt met langdurige arbeidsongeschiktheid.

Een WIA-Excedentverzekering valt onder dezelfde wetgeving als een pensioen. Dit vereist een duidelijke communicatie en verantwoordelijkheid voor en naar de werknemers en werkgevers.

Turien & Co Assuradeuren verzorgt en ondersteunt dit proces zoveel mogelijk voor de werkgever.

Wat is het verschil tussen WIA-Excedent en WGA Hiaat?
Er is een verschil tussen WIA-Excedent en WGA-hiaat. Bij WIA-Excedent gaat het om het inkomensverlies dat ontstaat wanneer een werknemer een loon heeft boven het maximale SV-loon. Dit is zonder de WIA-Excedentverzekering dus niet verzekerd. Het WGA-hiaat rekent het verzekerde bedrag tot en met het maximale SV-loon. Het WGA-hiaat dat eventueel ontstaat kan weer verzekerd worden met onze WGA-hiaatverzekering. Het is ook mogelijk om de vanuit de WIA-Excedentverzekering een aanvulling te ontvangen van maximaal 10% van het loon tot het gemaximeerde SV-loon.

Waarom een WIA-Excedentverzekering?
Met deze verzekering voorkomt de werkgever dat deze werknemers een grote inkomensterugval hebben bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

  • De werkgever verzekert zijn werknemers van een hoger inkomen bij arbeidsongeschiktheid en biedt daarmee een mooie extra arbeidsvoorwaarde. Daarnaast kan de werkgever mogelijk voldoen aan verplichtingen bij arbeidsongeschiktheid die gelden vanuit de voor de werkgever geldende CAO.
  • Een groot voordeel van de collectieve benadering is dat het voor individuele werknemers vaak lastig en kostbaar is om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Deze collectieve aanpak is over het algemeen voordeliger en vereist geen medische acceptatie wanneer de werknemer vanaf de ingangsdatum deelneemt.
  • Een ander bijkomend pluspunt is dat als een werknemer meer gaat werken, zijn inkomen tijdens de arbeidsongeschiktheid niet verminderd wordt met de uitkering, waardoor de werknemer uiteindelijk meer verdient. Een mooie stimulans om meer te gaan werken.

Wil je meer informatie over de toevoeging van onze WIA-Excedentverzekering, neem dan contact op met de acceptatie inkomen afdeling 072 518 19 63 of via inkomen@turien.nl

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}