Premievaststelling over 2022

Elk jaar vragen wij uw relaties over de definitieve werknemersgegevens aan te leveren voor het vaststellen van de premie over het afgelopen jaar. Het invoeren en actualiseren van de werknemersgegevens is een verplicht onderdeel van de premievaststelling. Deze gegevens worden uiteindelijk ook gebruikt bij de jaarlijkse vaststelling van het premiepercentage.  

Hoe ziet de planning eruit?
Medio januari verwachten wij te starten met het versturen van de verzoeken naar uw relaties om de inkomensverzekeringen na te verrekenen (premievaststelling). Dit doen we via het Werkgeversportaal. Vervolgens heeft uw relatie tot uiterlijk 1 april 2023 de tijd om de werknemersgegevens in het portaal in te voeren en te actualiseren.

Welke verbeteringen hebben wij doorgevoerd?

Om het proces voor uw relaties zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen hebben wij de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Bij het uploaden van de werknemersgegevens is het nu ook mogelijk om direct een uitdienstdatum door te geven.
  • Daarnaast is het vanaf dit jaar mogelijk om bij het invoeren het definitieve jaarloon op te geven. Hierbij kan rekening worden gehouden met eenmalige uitkeringen zoals bijvoorbeeld een transitievergoeding.

Op de landingspagina van ons Werkgeversportaal hebben wij instructievideo’s geplaatst ter ondersteuning. Ook zijn hier diverse handleidingen te vinden.  

Wat gebeurt er als relaties niet reageren op ons eerste verzoek?

Relaties die nog niet volledig hebben gereageerd op ons verzoeken worden elke vier weken gerappelleerd. Wilt u hiervan een overzicht ontvangen, stuur dan een korte e-mail naar inkomen@turien.nl. Als uw relaties niet volledig het proces hebben doorgelopen voor 1 april 2023 wordt er een sanctie toegepast. Vóórdat de sancties worden toegepast wordt u hier als adviseur over geïnformeerd.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}