Is uw relatie voorbereid op een cyberaanval?

Medio juni verscheen in diverse media een artikel over de cyberaanval op de Universiteit Maastricht die eind 2019 plaatsvond. De Universiteit was niet goed voorbereid op een cyberaanval. Volgens de Inspectie van het Onderwijs, dat een onderzoek naar de toedracht heeft ingesteld, heeft de Universiteit wel adequaat gehandeld waardoor het gevaar van relatief korte duur is geweest.

Bespreken met uw relatie

Wanneer u met uw relatie spreekt over cyberrisico’s kunnen de regels en maatregelen die gelden op het gebied van privacy onderdeel van het gesprek zijn. Net als de boetes die opgelegd kunnen worden bij het niet volgen van deze regels en maatregels. Een aantal andere onderdelen die in een gesprek benoemd worden zijn veilige gegevensopslag, getroffen preventieve maatregelen en bewustzijn van medewerkers op het gebied van online communicatie.

Maar staat u met uw relatie ook stil bij de vraag “Wat als u getroffen wordt door een cyberaanval?”.

Is uw relatie voorbereid op een eventuele aanval? Preventie is uiteraard stap 1, maar als een incident plaatsvindt is adequaat handelen van groot belang voor de continuïteit van een onderneming.Is er een calamiteitenplan gemaakt en is bekend waar dit calamiteitenplan ligt. Het spreekt voor zich dat hier een fysiek document bedoeld wordt. Wordt het document ook up-to-date gehouden, niet alleen qua wijzigingen van contactpersoonsgegevens maar zijn ook zoveel mogelijk soorten cyberaanvallen opgenomen in het calamiteitenplan.

En welke procedures moeten gevolgd worden als een virusscanner een hit geeft. Is voor medewerkers duidelijk waar zij melding moeten maken bij een (vermoeden van) cyberincident? Bij het bespreken van de cyberrisico’s komt meer kijken dan alleen het bespreken van preventieve maatregelen en het afdekken van risico’s. Kiest een relatie ervoor om het cyberrisico af te dekken met een verzekering dan heeft hij bij een cyberincident een team van deskundigen achter de hand die op diverse vlakken hulp en ondersteuning bieden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de cyberverzekeringen van de verzekeraars waarmee wij samen werken, neemt u dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via 072-5181 134 of cyber@turien.nl. Eventueel kunnen wij u ook van dienst zijn als het gaat om het opstellen van een brochure. Neemt u hiervoor contact op via communicatie@turien.nl.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}