Internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart)

Per 1 januari 2021 verandert de “groene kaart.” Dit formulier heet voortaan Internationaal Verzekeringsbewijs. De grootste verandering hierbij is dat het formulier niet meer groen is.

Waarom een verandering van kleur en naam?
Het Internationaal Verzekeringsbewijs werd groene kaart genoemd omdat het verplicht was dit bewijs op (gedeeltelijk) groen papier af te drukken. Deze verplichting geldt niet meer. Met het digitaal in PDF-formaat versturen van het document blijkt het lastig voor de consument om de kaart groen af te drukken. Vaak worden dat documenten met grijstinten. Dat mag niet van het Council of Bureaux en het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars. Wij versturen daarom onze Internationale Verzekeringsbewijzen voortaan op wit papier. Dat geldt voor zowel onze papieren versie als het document dat als pdf verstuurd wordt. Het blijft wel belangrijk om het document te printen en een papieren versie mee te nemen naar het buitenland. In niet elk land wordt een digitale versie geaccepteerd.

Groot-Brittannië op het Internationaal Verzekeringsbewijs
Brexit is op 1 januari 2021 dan toch een feit, omdat Groot-Brittannië uit de EU treedt, verandert de plek van “GB” op het internationaal verzekeringsbewijs. GB komt nu tussen de landen die een verzekeraar eventueel kan “doorhalen.” Het spreekt voor zich dat wij dat natuurlijk niet gedaan hebben. Uw relatie kan gerust naar Groot-Brittannië afreizen met de auto. Er is dan gewoon verzekeringsdekking.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}