Turien Header Efas

Alleen maar winnaars dankzij Turiens uitgebreide partnernetwerk

Turien & Co. heeft met de Premium-lijn een uniek aanbod aan verzekeringen voor vermogende particulieren. De verzekeringen onderscheiden zich niet alleen door de ruime acceptatiemogelijkheden, maar ook door een uitgebreid partnernetwerk. Acceptant Henk Kouwenoord en Ton Smits van partner EFAS Security Solutions vertellen welke voordelen dit alle betrokken partijen biedt.

Hallo Henk, Ton. Kunnen jullie jezelf kort voorstellen?

Henk: “Ik ben Henk Kouwenoord, ik werk al zeven jaar bij Turien & Co. Als senior acceptant schakel ik met partners en stel ik offertes op. Daarbij zoek ik naar passende oplossingen voor afwijkende situaties.”

Ton: “En ik ben Ton Smits, sinds '86 actief in de beveiliging. Ik ben begonnen als monteur bij een bedrijf dat gespecialiseerd was in de beveiliging van banken en geldcentrales, wat het hoogste risico in Nederland vertegenwoordigt. Na verloop van tijd had ik een aantal vermogende families als klant binnengehaald. Dat was heel uitdagend, omdat er zo veel disciplines samenkomen. In 2009 besloot ik me helemaal toe te leggen op het beveiligen van huishoudens, omdat ik dat het allerleukste vond om te doen. Dat was de start van EFAS Security Solutions.”

Henk, kun jij wat meer vertellen over de Premium verzekeringen van Turien?

Henk: “Onze Premium verzekeringen zijn speciaal ontwikkeld voor vermogende particulieren. Dit zijn mensen die een aardig vermogen hebben opgebouwd. Je moet hierbij denkenbijvoorbeeld directeuren en grootaandeelhouders. Voor deze doelgroep hebben we producten bedacht die verder gaan dan de standaardproducten.”

“Ik houd me als acceptant vooral bezig met de woon- en inboedelverzekering en de kostbaarhedenverzekering. Maar we hebben bij Turien ook een Premium autoverzekering en een verzekering voor vakantiewoningen in het buitenland.” 

Op welke manier onderscheiden deze Premium verzekeringen zich van standaard verzekeringen?

Henk: “Dat zit met name in de acceptatiemogelijkheden en de verzekerde bedragen. Bij woningen moet je denken aan 3 tot 4 miljoen euro herbouwwaarde, met uitgebreide dekkingen voor bijvoorbeeld zwembaden.” 

“Bij de inboedelverzekering gaan we ook net wat verder dan de concurrentie. Bij ons is bijvoorbeeld standaard 15.000 euro aan sieraden en 50.000 euro aan kunst verzekerd. Voor audioapparatuur geldt zelfs helemaal geen maximum. Andere unieke dekkingselementen zijn de vergoeding voor de kosten van een binnenhuisarchitect, reiskosten of de kosten van verplicht archeologisch onderzoek na schade. Verder hebben we een unieke nieuwwaarderegeling. We hebben keihard in de voorwaarden staan dat we tot 10 jaar de nieuwwaarde vergoeden. Met de Premium kostbaarhedenverzekering kunnen wij tot hoge bedragen onder andere sieraden, horloges en kunst verzekeren, wereldwijd.”

En jullie werken dus met partners samen, wat voegt dit toe?

Henk: “Het voordeel van werken met vaste partners is het vertrouwen, het contact en de samenwerking die je in de loop der jaren opbouwt. Zo weten we precies wat we aan elkaar hebben en weten we ook wie er bij onze klanten over de vloer komt. Ook niet onbelangrijk.” 

“We werken onder meer samen met leveranciers van kluizen, taxatiebureaus, en een partij die gespecialiseerd is in het taxeren van horloges. En op het gebied van beveiliging is EFAS Security een heel belangrijke partner.”

[Bekijk alle partners van Turien & Co. Premium]

Ton, daar kan jij meer over vertellen. Hoe ziet de samenwerking met Turien er voor jullie uit? 

Ton: “De regelgeving in de beveiliging is best wel complex. Een woning wordt altijd ingedeeld in een bepaalde risicoklasse, waarbij 1 de laagste is en 4 de hoogste. De meeste klanten van Turien vallen in klasse 4. Dat betekent dat je al snel te maken hebt met detectie buiten de woning, en verschillende protocollen als het gaat om opvolging als het alarm afgaat.”

“Er is echter ook een categorie klanten die qua attractieve waarde niet in klasse 4 valt, maar wel volgens deze standaarden beveiligd moet worden. En klanten die juist wel in klasse 4 vallen, maar waarbij het niet reëel is om ze op die manier te beveiligen. Wat wij in zulke gevallen doen, is proberen een passende oplossing te vinden. Als je een goede reden hebt, mag je namelijk van de regels afwijken. Door langs te gaan en goed te kijken naar het pand, de mensen en de attractieve goederen, kun je maatwerk leveren.” 

Hoe moet ik dat voor me zien? 

Ton: “Stel dat je een grachtenpand in Amsterdam hebt, waar schilderijen hangen met een waarde van drie ton. Dan val je op papier in risicoklasse 4. Maar als je daar gaat kijken, dan zie je dat de kunstwerken zo groot zijn, dat ze moeilijk onder de arm mee te nemen zijn. En omdat het unieke stukken zijn, zijn ze ook nog eens moeilijk verhandelbaar. Dan kun je zeggen: de regels schrijven klasse 4 voor, maar in de praktijk is beveiligen volgens klasse 3 meer dan voldoende.”

“Daarin vinden wij de samenwerking met Turien. Als dat lukt, heb je drie winnaars. De eerste is de verzekeraar die de klant behoudt die anders zou zijn gaan shoppen. De tweede zijn wij, omdat wij er een klant bij hebben. En de derde is de klant zelf, die niet meer hoeft te investeren dan nodig en toch een goede verzekering heeft.” 

Heb je daar ook een voorbeeld van uit de praktijk?

Ton:Dat is moeilijk, omdat wij geen namen van klanten mogen noemen eigenlijk, dus dat is lastig. Maar zonder naam en plaats te noemen: een tijdje geleden werd ik gevraagd langs te gaan bij een vrijstaande woning in een bosrijke omgeving, die twee à drie jaar geleden was opgeleverd. Een prachtige woning, die niet beveiligd was. Die mensen hadden sieraden geërfd die verzekerd moesten worden, en daarom was er ook een beveiligingsinstallatie nodig.”

“Er was een voorganger van mij geweest, die zei: de waarde van de attractiviteit is hoger dan 300.000 euro, dus je valt in risicoklasse 4. Daar hoort een geheel bekabelde installatie bij. Maar je kunt je voorstellen dat mensen het niet fijn vinden als je gaat boren in een woning van 6, 7 miljoen die net klaar is. Dus daar zijn ze niet op ingegaan.” 

“Ik heb het anders aangepakt en heb een soort compartiment gemaakt. In de slaapkamer heb ik een kluis laten maken, die wordt beveiligd met sensoren. De slaapkamer zelf heb ik draadloos beveiligd. Dat mag eigenlijk maar tot klasse 3, maar dat kon ik verantwoorden. De kluis staat 24 uur per dag aan en wordt alleen uitgeschakeld als mensen er iets uit willen halen. Dat wordt ook allemaal gelogd. Daarnaast heb ik de woning voorzien van beveiliging rondom, maar wel allemaal draadloos. En dat betekent: klasse 3. Ook heb ik een aantal dingen toegevoegd om het risico voor Turien &  Co. te verlagen. Dus eigenlijk een hele solide installatie gemaakt, die als je helemaal volgens de regels kijkt maar tot klasse 3 zou volstaan. Maar wel met de zekerheid dat het systeem ook echt wordt gebruikt.”

“Het resultaat was dat de klant behouden is gebleven voor Turien, en ik er een erg tevreden klant bij had.”

Henk: “In zulke gevallen hebben we inderdaad alleen maar winnaars.”

Ton: “Wat ook nog wel leuk is om te vermelden, is dat wij dankzij onze samenwerking met verzekeraars als Turien & Co. ook veel kennis opdoen. Op het moment dat er veelvuldig wordt ingebroken via een bovenraam, of via een verdieping, dan is dat informatie die voor ons goud waard is. Die kennis gebruiken wij weer bij het maken van een beveiligingsplan."

Ton, je gaf net al aan dat je voorzichtig moet zijn met gegevens van klanten. Hoe waarborgen jullie bij EFAS en Turien & Co. de privacy van deze doelgroep?

Henk: “Dat is inderdaad een belangrijk onderwerp. Bij ons heeft alleen een heel klein clubje inzicht in gevoelige informatie over klanten, zoals taxatierapporten met namen en adressen. Daar moet je echt bevoegd voor zijn.”  

Ton: “Wij hebben veel geïnvesteerd in software. Wij werken met Syntess, dat is dé software in de beveiligingsbranche. Het is eigenlijk bedoeld voor grote bedrijven, maar wij werken er toch mee als compact bedrijf, om de gegevens van klanten te waarborgen.”

“Daarnaast werken wij niet met klantnamen, maar met nummers. De naam van de klant wordt intern dus vrijwel niet genoemd. Ook eventuele tekeningen en dergelijke worden op nummer opgeslagen en niet op naam. Verder hebben wij een ICT-bedrijf dat ook kan hacken, dat we af en toe een penetratietest laten doen om te kijken of we goed beveiligd zijn.”

“Waar wij nog meer trots op zijn is dat wij BORG-gecertificeerd zijn. Dat betekent dat wij jaarlijks door de KIWA geaudit worden.

Jullie hadden het net over het delen van kennis. Zijn er op dit moment bepaalde trends als het gaat om risico’s?

Ton: “Op dit moment zijn horloges heel gewild. Als iemand op tv komt met een horloge, dan kijken criminelen meteen hoe ze dat horloge kunnen afnemen en of ze kunnen achterhalen waar iemand woont. Hier worden bijvoorbeeld air tags voor gebruikt.”

Henk: “In deze context is het ook wel leuk om onze Premium kostbaarhedenverzekering te noemen. Het is natuurlijk altijd een risico om sieraden en horloges te verzekeren. Dan praat je vaak over heel kostbare spullen, en een heel stevige premie. Maar als iemand 250.000 euro aan sieraden heeft, dan weet je gewoon dat diegene nooit met 250.000 euro aan sieraden buiten loopt. Dan betaal je eigenlijk dus een premie voor een risico dat er niet is.” 

“Daarom bieden wij maatwerk, en zeggen wij: die 250.000 euro aan horloges en sieraden zijn alleen verzekerd als ze in de kluis liggen, maar tot een bedrag van 75.000 euro ben je wereldwijd gedekt. Zo kunnen we het risico voor ons beperken, en kunnen we de klant een stukje premiekorting bieden. Ook dat is wat wij bedoelen met passende oplossingen zoeken voor afwijkende situaties.”  

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}