Header Hilko

Is een werkgever aansprakelijk voor schade die werknemers lijden tijdens woon-werkverkeer?

Hilko Kramer: Hoewel de zorgplicht ruim moet worden uitgelegd is een werkgever – normaliter – niet aansprakelijk voor schade die werknemers lijden tijdens woon-werkverkeer. Standaard woon-werkverkeer wordt niet gezien als uitvoering van werkzaamheden. Er moet altijd sprake zijn van bijzondere omstandigheden waardoor woon-werkverkeer op één lijn gesteld kan worden met het uitvoeren van werkzaamheden.

Bijvoorbeeld in een situatie dat:
• werknemer verplicht is gesteld bepaalde ritten te maken (bijvoorbeeld het ophalen van een collega);
• de werknemer onderweg een klant bezoekt of een poststuk wegbrengt of ophaalt.

Om discussies te voorkomen en zekerheid te bieden richting de werkgever bij dergelijke schadegebeurtenissen bieden #WEGAS XL-Prima en WEGAS XL-Premium standaard een dekking voor schade tijdens woon-werkverkeer ook in die gevallen waar een werkgever niet aansprakelijk is. Daardoor kan hij zijn werknemers wél van een vergoeding voorzien, zowel wat betreft een eventuele letselschade als zaakschade aan bijvoorbeeld kleding of eigen vervoermiddel van de werknemer.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}