De MKB-verzuim-ontzorgverzekering

De wat? U leest het goed. De MKB-verzuim-ontzorgverzekering. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Koolmees komt na maanden van overleg met diverse werk-geversorganisaties en het Verbond van Verzekeraars met een gezamenlijke oplossing voor de problemen die vooral kleine werkgevers zeggen te ervaren bij de loondoorbetaling bij ziekte.

Kostbaar en ingewikkeld

Kleine werkgevers begrijpen dat het loon bij ziekte doorbetaald moet worden. De meeste werkgevers zijn daar middels een verzuimverzekering wel voor verzekerd. Daar heeft u als adviseur een belangrijke adviesrol in gehad. Maar alle verplichtingen rondom de re-integratie, dat maakt het te kostbaar, te lastig en te ingewikkeld. En daardoor durven bedrijven geen personeel meer in vaste dienst te nemen. Althans dat is algemene gedachte hierover.

De oplossing?

Er komt daarom per 1 januari 2020 een MKB-verzuim-ontzorgverzekering: de MKB-VO polis.  Met dit product worden kleine werkgevers volledig ontzorgd. Een verzekering met daarin de financiële vergoeding bij ziekte (de loondoorbetaling), het adviseren van de werkgever bij de diverse verplichtingen, plus een goed én betaalbaar pakket aan dienstverleningsactiviteiten. En een ‘poortwachterproof’ label. Een soort van garantie dat er geen loonsanctie komt bij de werkgever wanneer alle adviezen goed en tijdig worden opgevolgd.

De dienstverlening vanuit de MKB-VO-Verzekering

Het gaat in het nieuwe product vooral om re-integratiedienstverlening gericht op het eerste spoor (in het eigen bedrijf) en tweede spoor (buiten het eigen bedrijf). En als er re-integratieactiviteiten worden voorgesteld (of worden geaccordeerd) door de bedrijfarts of het gecontracteerde re-integratiebedrijf, dan worden er daarvoor geen extra kosten in rekening gebracht. Daarnaast gaat de verzekeraar van de MKB-VO-V een casemanager aanstellen die de regie gaat voeren. Alle aanbieders van deze verzekering moeten een vergelijkbaar model aanbieden met een basispremie en minimale dekkingen en voorwaarden.

Nog veel onduidelijk

Het is nog te vroeg om te zeggen dat dit DE oplossing gaat zijn voor de kwestie ‘loondoorbetaling bij ziekte’. Veel moet nog worden uitgewerkt en wat gaat er gebeuren met de ‘normale’ verzuimverzekeringen? We zijn nu in gesprek met verschillende verzuimverzekeraars en houden daarnaast alle publicaties in de gaten. Want dat sociale wetgeving niet eenvoudig is, dat staat buiten kijf.

In de tussentijd

In de tussentijd kunt u werkgevers met een gerust hart een normale verzuimverzekering bij Turien & Co. adviseren. Met onze providerboog arbodiensten en onze re-integratiedienstverlening vanuit Shared Expertise krijgt uw klant namelijk al volledige ondersteuning! Waren wij toch ietsje eerder met het ontzorgen.

De brief van Minister Koolmees leest u hier.  De plannen moeten nog worden vastgelegd in de wet.

Vind een assurantieadviseur

Turien & Co. werkt uitsluitend met assurantieadviseurs. Indien u deze nog niet heeft, dan kunt u hieronder een adviseur bij u in de regio zoeken.

Postcode
.

Er is iets mis gegaan bij het ophalen. Probeer het later nog eens.

{{searchResultText}}

{{advisor.Name}}
{{advisor.Addressline1}}
{{advisor.Addressline2}}
Afstand: {{advisor.DistanceKM}} kilometer
Partnerkantoor
Toon contactinformatie
{{advisor.Phone}}